Het UAF start de UAF Academy voor vluchtelingen in wachtstand

Overzicht van online trainingen op de UAF Academy voor Members

Bij het UAF komen er dagelijks aanvragen voor hulp binnen van gevluchte studenten en professionals. Niet iedereen komt meteen in aanmerking voor begeleiding door het UAF. Dat geldt bijvoorbeeld voor vluchtelingen die nog in een azc wonen en wachten op een verblijfsvergunning. Of voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning die wachten op de start van de inburgering 

UAF Academy

Wachten treft elke vluchteling. Te lang wachten heeft grote impact op het welzijn. Met de UAF Academy biedt het UAF ondersteuning bij de praktische voorbereidingen die een vluchteling al kan treffen tijdens deze wachttijd. Daarom heeft het UAF, in samenwerking met partner Studytube, het online leer- en ontwikkelplatform de ‘UAF Academy’ ontwikkeld. Vanaf deze week kunnen gevluchte studenten en professionals in wachtstand zich aanmelden als UAF Member en zo toegang krijgen tot deze dienst*. Op het platform kunnen zij online cursussen volgen voor het verbeteren van hun Nederlandse en Engelse taalvaardigheden. Ook is hier informatie te vinden over wat de mogelijkheden zijn op het gebied van studie en werk in Nederland. Met deze dienst kan het UAF vluchtelingen eerder en concreter ondersteunen met de voorbereiding op hun nieuwe toekomst in Nederland. 

Voorwaarden aanmelden UAF Member

UAF Member is ontwikkeld voor asielzoekers en vluchtelingen met een vooropleiding van 12 jaar die de ambitie hebben om te gaan werken of studeren op MBO 3 niveau of hoger. Dit zijn de trajecten die het UAF van oudsher ondersteunt en aanbiedt. Ook Oekraïense vluchtelingen die onder Richtlijn Tijdelijke Bescherming vallen kunnen zich aanmelden als UAF Member en gebruik maken van de UAF Academy. Het aanbod op de UAF Academy is in het Nederlands en Engels, daarom wordt een gemiddelde kennis van het Nederlands en/of het Engels verwacht. Het aanbod op de UAF Academy wordt in de toekomst uitgebreid en geëvalueerd zodat het platform continue verbeterd wordt.  

Lees hier meer over UAF Member, hoe je kunt aanmelden en wat de voorwaarden zijn.  

* De UAF Academy was al beschikbaar voor mensen die het UAF al in begeleiding heeft met e-learnings die aansluiten bij hun traject. 

Talent mag niet verloren gaan

Geef gevluchte studenten en professionals de kans zich te ontwikkelen. Met jouw donatie maak jij voor hen een wereld van verschil. 

Help jij vluchtelingen op weg?

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X