Tweede groep elektromonteurs gestart, nog één plek vrij

uaf_elektromonteur_sblanchard

Na een succesvolle eerste groep, zijn vandaag weer negen statushouders gestart met hun opleiding tot elektromonteur. Ze doorlopen een speciaal driejarig opleidingstraject van het UAF, netbeheerder Liander en opleider Temphory. Daarna hebben ze gegarandeerd een vaste baan bij Liander.

Mede door de groeiende economie en de energietransitie is er veel behoefte aan technici. Daarom besloot het energiebedrijf óók te investeren in de opleiding van statushouders met een technische achtergrond.

De eerste deelnemers (afkomstig uit Iran, Syrië, Saoedi-Arabië en Eritrea) zijn geselecteerd door het UAF en opleidingsinstituut Temphory. De aftrap was voor sommigen best spannend, zegt Tessa van Doremaele, programmamanager Maakbaarheid bij HR. ‘De groep komt heel veelbelovend over. De meesten zijn al iets langer in Nederland, dus ze spreken de taal al vrij goed. Ze hebben er zin in en starten met gezonde spanning met hun opleiding.’

Als de statushouders na ruim een jaar hun mbo-diploma halen, gaan ze aan de slag als leerling-monteur. Ze werken dan samen met een ervaren monteur om het vak in de praktijk te leren. Na ongeveer drie jaar zijn ze klaar om zelfstandig te werken.

Nog één plek vrij

In deze tweede groep is nog één plek vrij. Ben je of ken je iemand voor wie dit opleidingstraject mogelijk interessant is? Laat dit dan aan ons weten via mbo@uaf.nl. We zoeken vooral kandidaten in Noord Holland, Zuid-Holland en Gelderland, omdat in die regio’s namelijk veel banen voor monteurs beschikbaar komen bij netbeheerder Liander.

Van de kandidaten verwachten we dat zij gemotiveerd zijn om als elektromonteur aan de slag te gaan, ervaring hebben in de elektrotechniek en de Nederlandse taal op B1 niveau beheersen, Bekijk voor meer informatie deze flyer en www.uaf.nl/mbo.

 

Fotografie: Suzanne Blanchard

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X