Samenwerking ICT-dienstverlener OGD & UAF

ICT developer - stockfoto

Steeds meer bedrijven weten dat gevluchte professionals met hun talent, achtergrond, doorzettingsvermogen en in sommige gevallen ook werkervaring een verrijking zijn voor een organisatie. Zo ook ICT-dienstverlener OGD. 

Wat is OGD?

OGD is een ICT-dienstverlener voor bedrijven. Dit doen we door heel Nederland, al 30 jaar, onderhand met zo’n 1200 OGD’ers. Wij geloven in het geven van kansen en stimuleren van ontwikkeling.

Een jaar of vijf geleden zijn we begonnen met het deelnemen aan (en winnen van) aanbestedingen. Hierom hebben we nu ook een aantal overheidsklanten, en onderdeel van onze samenwerking met hen is Social Return: het creëren van duurzame werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Hoe kwamen jullie bij het UAF als samenwerkingspartner voor Social Return uit?

We hebben UAF een paar maanden geleden benaderd om te kijken of zij kunnen helpen bij het invullen hiervan, mede ook omdat zij een klant van OGD zijn. We konden makkelijk een gesprek inplannen, en naar aanleiding daarvan is de vacature voor ons ICT-Traineeship gedeeld in de nieuwsbrief voor UAF-cliënten. UAF heeft hen begeleid bij het solliciteren, en vervolgens hebben we kennisgemaakt met alle geïnteresseerden. Wat we bij OGD vooral gemerkt en geleerd hebben, is dat het een kwestie van beginnen is: begin met het kennismaken met een kandidaat, zoek waar nodig een specifieke plek, en kijk hoe dat gaat.

 

Hoe ging het proces voor jullie als werkgever?

Omdat bij veel van onze klanten de voertaal Nederlands is, is het belangrijk dat OGD’ers goed Nederlands spreken. Een groot aantal van de geïnteresseerden via het UAF sprak goed Nederlands, zij hebben na de kennismaking onze reguliere sollicitatieprocedure voor het ICT Traineeship doorlopen, samen met de Nederlandse sollicitanten. Van een aantal mensen was het niveau Nederlands net niet goed genoeg om ze direct met klanten te kunnen laten bellen: hen biedt het UAF een extra cursus Nederlands aan, daarnaast zoeken we voor elk van hen voor een plek binnen OGD waar meer begeleiding mogelijk is. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een buddy-systeem: OGD’ers die het leuk vinden om de nieuwe UAF-collega’s te begeleiden en te helpen om de organisatie te leren kennen.

 

Wat is het resultaat tot nu toe?

Op dit moment, drie maanden nadat we contact legden met UAF, hebben we drie topmensen via het UAF aangenomen, en zes andere UAF’ers krijgen op korte termijn ook een plek. Twee UAF’ers zitten nog in de sollicitatieprocedure, en er blijven zich nieuwe geïnteresseerden aanmelden.

Enerzijds voelen wij ons verantwoordelijk om op deze manier een maatschappelijk steentje bij te dragen, anderzijds gaat het om ambitieuze, slimme en hoogopgeleide mensen die, omdat ze in Nederland overnieuw moesten beginnen, een afstand tot de arbeidsmarkt in Nederland hebben. Wanneer wij ze een duwtje in de rug kunnen geven, betaalt zich dit zowel voor ons bedrijf als voor de maatschappij dubbel en dwars uit!

In gesprek over een samenwerking met het bedrijf dat u vertegenwoordigt?

Jet van Beuningen, relatiemanager: ‘Wilt u ook partner worden van het UAF? Wilt u kansen creëren voor gevluchte professionals binnen uw bedrijf? Ik ben op zoek naar slimme samenwerkingen met het bedrijfsleven: samen maken we meer impact! Daar zijn niet alleen gevluchte professionals bij gebaat, het is ook een verrijking voor uw bedrijf en uw medewerkers. Ik denk graag met u mee.’

Neem vrijblijvend contact met mij op via jet.vanbeuningen@uaf.nl.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X