Programma vluchtelingen in de wetenschap nog één keer verlengd

Goed nieuws voor gevluchte wetenschappers die hun carrière hier willen voortzetten. Het pilotprogramma ‘Hestia’ van de NWO wordt nog één keer verlengd. Zie dit nieuwsbericht op de site van de NWO. De pilot is ontwikkeld in samenspraak met De Jonge Akademie, de KNAW en het UAF.

Met het programma maakt NWO financiering mogelijk van een aanstelling voor academici die uit hun vaderland gevlucht zijn en in Nederland hun wetenschappelijke carrière willen voortzetten. Ze moeten op datum van indiening een masterdiploma hebben of reeds gepromoveerd zijn en daarnaast in het bezit zijn van een vluchtelingenstatus in Nederland.

Net als bij de vorige rondes kunnen kandidaten hun interesse voor de call bekend maken door een interesseformulier in te vullen. De NWO deelt deze gegevens met onderwijs- en kennisinstellingen die kandidaten zoeken voor lopende onderzoeksprojecten of projectleiders. Geïnteresseerde projectleiders met een lopend NWO- of ZonMw project kunnen hun project op de NWO-website bekendheid geven, zodat vluchtelingen zelf ook gericht op zoek kunnen naar een passend project.

 

3 juni: digitale informatiebijeenkomst

Tijdens een digitale informatiebijeenkomst op woensdag 3 juni van 10 tot 12 uur geeft NWO meer informatie over de call. Ook kunnen kandidaten dan in gesprek gaan met medewerkers van NWO, laureaten van de vorige rondes en vertegenwoordigers van de instellingen. Geïnteresseerde projectleiders zijn bij deze bijeenkomst ook welkom. De voertaal is in principe Engels. U kunt zich aanmelden via hestia@nwo.nl en ontvangt daarna een link om in te loggen.

Meer details over wie kan aanvragen en de criteria om een voorstel in te dienen zijn te vinden zijn in de call for proposals. Voor meer informatie kunt u ook mailen naar: hestia@nwo.nl.

Misschien vind je dit ook interessant

Zorgdag 2024

UAF Zorgdag opnieuw druk bezocht

Voor gevluchte zorgprofessionals die bezig zijn om hun BIG-registratie te behalen, zodat zij hun vak (opnieuw) kunnen uitoefenen, organiseert het UAF jaarlijks een Zorgdag. Op zaterdag 23 maart werd

Lees verder »

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X