<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Programma vluchtelingen in de wetenschap nog één keer verlengd - UAF

Programma vluchtelingen in de wetenschap nog één keer verlengd

Auteur:Jasper Vink
Datum:5. 11. 2020
Leestijd:2 minuten

Goed nieuws voor gevluchte wetenschappers die hun carrière hier willen voortzetten. Het pilotprogramma ‘Hestia’ van de NWO wordt nog één keer verlengd. Zie dit nieuwsbericht op de site van de NWO. De pilot is ontwikkeld in samenspraak met De Jonge Akademie, de KNAW en het UAF.

Met het programma maakt NWO financiering mogelijk van een aanstelling voor academici die uit hun vaderland gevlucht zijn en in Nederland hun wetenschappelijke carrière willen voortzetten. Ze moeten op datum van indiening een masterdiploma hebben of reeds gepromoveerd zijn en daarnaast in het bezit zijn van een vluchtelingenstatus in Nederland.

Net als bij de vorige rondes kunnen kandidaten hun interesse voor de call bekend maken door een interesseformulier in te vullen. De NWO deelt deze gegevens met onderwijs- en kennisinstellingen die kandidaten zoeken voor lopende onderzoeksprojecten of projectleiders. Geïnteresseerde projectleiders met een lopend NWO- of ZonMw project kunnen hun project op de NWO-website bekendheid geven, zodat vluchtelingen zelf ook gericht op zoek kunnen naar een passend project.

 

3 juni: digitale informatiebijeenkomst

Tijdens een digitale informatiebijeenkomst op woensdag 3 juni van 10 tot 12 uur geeft NWO meer informatie over de call. Ook kunnen kandidaten dan in gesprek gaan met medewerkers van NWO, laureaten van de vorige rondes en vertegenwoordigers van de instellingen. Geïnteresseerde projectleiders zijn bij deze bijeenkomst ook welkom. De voertaal is in principe Engels. U kunt zich aanmelden via hestia@nwo.nl en ontvangt daarna een link om in te loggen.

Meer details over wie kan aanvragen en de criteria om een voorstel in te dienen zijn te vinden zijn in de call for proposals. Voor meer informatie kunt u ook mailen naar: hestia@nwo.nl.


Deel dit artikel: