Op weg naar een baan bij provincie Gelderland

Bij de provincie Gelderland zijn acht hoogopgeleide vluchtelingen uit Irak en Syrië begonnen met een speciaal traineeship, dat uitzicht biedt op een baan bij de provincie. Voor de ontwikkeling van het opleidingsprogramma heeft de provincie gekeken naar de gemeente Amsterdam, waar een vergelijkbaar project loopt, en is gebruik gemaakt van de expertise van het UAF. We dachten mee over de invulling van het programma en droegen enkele kandidaten voor die nu aan het traineeship meedoen.

In de eerste zeven maanden van het opleidingsprogramma staan de (vak)taal en de werkcultuur centraal. Hierna gaan de deelnemers aan de slag met uitdagende opdrachten en lopen ze stage bij verschillende afdelingen van de provincie. Deelnemers die het programma succesvol doorlopen maken kans op een baan bij de provincie.

Zie ook: dagblad Trouw.

 

Foto: Pexels

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X