Leiden Science Run: ruim 12.000 euro voor bedreigde wetenschappers

Leiden Science Run
De Leiden Science Run 2019, georganiseerd door studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden, heeft een recordbedrag van 12.135 euro opgebracht. De opbrengst gaat dit jaar naar het UAF-programma Scholars at Risk voor bedreigde wetenschappers. UAF-directeur Mardjan Seighali, die zelf meeliep: ‘Wij zijn dankbaar voor de fantastische support. Vrijheid van denken, vrijheid van onderzoek, en het beschermen van wetenschappers is ontzettend belangrijk.’ Maar liefst 101 teams van vier lopers begonnen in een flinke plensbui aan de eerste ronde van de estafetteloop. Dit jaar was de route 4,44 kilometer, een verwijzing naar het 444-jarige bestaan van de Universiteit Leiden. Het UAF rende zelf ook mee met twee teams: de Power Vrouwen en de Speedo’s. Benieuwd naar de foto’s? Kijk op deze webpagina van de Universiteit Leiden. Bedankt voor de organisatie van dit mooie initiatief!

Een actie of inzamelings- evenement organiseren?

Met een actie of inzamelingsevenement steun je vluchtelingen met de opbrengst en geef je bekendheid aan ons werk. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, pensioen of een sponsorloop.

Ga je een actie of inzameling organiseren? Wij helpen je graag om jouw inzameling een succes te maken. Meld je actie aan en ontvang onze tips!

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X