‘Onze gedachten zijn bij de burgers in Oekraïne en Rusland’

Vlag Oekraïne

De inval in Oekraïne wekt wereldwijd afschuw en verontwaardiging op. Burgers worden het slachtoffer van een oorlog die in korte tijd rampzalige vormen heeft aangenomen. Het UAF onderschrijft de Internationale Verklaring van de Rechten van de Mens, waarin is vastgelegd dat burgers moeten worden beschermd en ontzien.

De vluchtelingenstroom naar buurlanden zwelt in hoog tempo aan. Het is de plicht van de EU om ook haar verantwoordelijkheid te nemen en mensen die op de vlucht zijn een veilig heenkomen te bieden. Het UAF roept de Nederlandse regering op om zich solidair te tonen en goede opvang in Nederland te organiseren om nog meer menselijk leed te voorkomen.

Mardjan Seighali, directeur UAF: ‘Voor mensen die zelf gevlucht zijn of een oorlog hebben meegemaakt brengt zoiets veel herinneringen naar boven. Onze gedachten zijn bij de burgers in Oekraïne en Rusland die in deze verschrikkelijke situatie meegesleept worden. We wensen hen vrede, kracht en wijsheid toe.’

Dossier Oekraïne

De situatie in Oekraïne laat niemand onberoerd en de ontwikkelingen volgen zich razendsnel op. Er zijn veel vragen, onzekerheden, steunbetuigingen en acties om te helpen. In het online dossier lees je wat het UAF doet, bij welke organisaties je terecht kunt als je wilt helpen en geven we informatie over studeren of werken in Nederland. 

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X