Aan de slag in het voortgezet onderwijs? Meld je aan voor Statushouders voor de Klas Amsterdam!

Norhan Alsheikh UAF Award

In veel grote steden is er een enorm lerarentekort in het basis- en middelbaar onderwijs. De Gemeente Amsterdam en het UAF zoeken nieuwe kandidaten voor een leerwerktraject in het voortgezet onderwijs. Ben je statushouder en wil je graag aan de slag als ICT-, wiskunde-, natuurkunde- of scheikundedocent? Dan is dit oriëntatietraject misschien iets voor jou!

De deelnemers verbeteren hun taalvaardigheid, maken kennis met het Nederlandse onderwijssysteem en doen daarnaast ervaring op als onderwijsassistent of stagiair. Al lerend en werkend vergroten zij ook hun professionele netwerk.

Kandidaten die het traject succesvol afronden en Staatsexamen NT2 niveau II halen, komen in aanmerking voor de deeltijd docentenopleiding (drie jaar) of het zij-instroom traject voor docenten of ander maatwerk zoals onderwijsassistent.

Doelgroep en toelatingseisen

Deelnemers hebben een onderwijsachtergrond in exacte vakken: een Bachelor diploma in land van herkomst. Zij hebben ook taalniveau B1 afgerond. Zie voor aanvullende eisen de flyer

Enthousiast geworden? Meld je nu aan voor de informatiebijeenkomst!

Voldoe jij aan de criteria? Heb je interesse om meer te horen over het oriëntatietraject en het onderwijs in Nederland?

Meld je aan voor de informatiebijeenkomst op maandag 4 april! 

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X