Nieuw in Rotterdam: Statushouders voor de klas

Docent

Goed nieuws voor gevluchte docenten die in Rotterdam wonen: binnenkort start het project ‘Statushouders voor de klas’, een leerwerktraject op weg naar een baan in het onderwijs. De belangstelling is groot: aan de online informatiebijeenkomst deden 23 deelnemers mee. De aanmelding is inmiddels gesloten, in de komende twee weken horen de kandidaten of ze worden toegelaten tot de opleiding.

Kandidaten die het leerwerktraject succesvol afronden en Staatsexamen NT2 niveau II halen, komen in aanmerking voor de deeltijd lerarenopleiding aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast is het doel om na de stage op een middelbare school te blijven werken als docent.

Het project wordt gedragen en gefinancierd door de Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, het UAF (in samenwerking met VSBfonds) en scholengemeenschap LMC. Eerder zijn in vier andere gemeenten vergelijkbare initiatieven opgestart samen het UAF. 

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X