Medewerkers RELX zetten zich in voor gevluchte professionals

RELX

Gevluchte professionals die zich voorbereiden op de stap naar de Nederlandse arbeidsmarkt hebben vaak behoefte aan een mentor die meedenkt en aan wie ze praktische vragen kunnen stellen. Bijvoorbeeld over de bedrijfscultuur, de manier van solliciteren, (vak)jargon en het opbouwen van een professioneel netwerk.

Samen met werkgevers ontwikkelt het UAF bedrijfsmentoringprogramma’s waarbij medewerkers van een bedrijf worden gekoppeld aan gevluchte vakgenoten. Deze week is zo’n programma gestart bij RELX. Zestien medewerkers zetten zich een half jaar lang in als vrijwillige mentor. Het UAF deelde hiervoor kennis en ervaring met RELX en helpt mee met de werving, matching en begeleiding van alle betrokkenen.

De deelnemers en mentoren hebben met elkaar via break-out rooms kennisgemaakt en hun eerste indruk was zeer positief. Mentoren gaven aan dat ze zich vereerd voelen om in contact te komen met de deelnemers. En een deelnemer: ‘’Ik zie dit als een mooie kans die de deuren voor mij gaan openen richting arbeidsmarkt’’.

Spreekt dit initiatief je aan en wil je met het UAF in gesprek over mogelijkheden voor bedrijfsmentoring? Neem dan contact met ons op via info@uaf.nl.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X