<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1" />Negen gevluchte wetenschappers zetten hun academische carrière voort - UAF

Negen gevluchte wetenschappers zetten hun academische carrière voort

Auteur:Anouk Vermeer
Datum:1. 7. 2020
Leestijd:1 minuten

Gevluchte wetenschappers lopen vaak tegen allerlei obstakels aan wanneer ze hun academische loopbaan verder willen voortzetten in Nederland. Door de NWO-pilot ‘Hestia-Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap’ kunnen opnieuw negen gevluchte academici hun wetenschappelijke carrière voortzetten in Nederland. Onlangs vertelde één van de wetenschappers zijn verhaal in de NRC, zie dit interview.

In 2018 startte NWO de pilot ‘Hestia-Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap’. Met het programma maakt NWO financiering mogelijk van een aanstelling voor academici die uit hun vaderland gevlucht zijn en hier hun wetenschappelijke carrière willen voortzetten. De academici die via het project een aanstelling krijgen bouwen een netwerk op, vinden aansluiting bij Nederlandse onderzoeksprojecten en vergroten hun kennis en vaardigheden. Het uiteindelijke doel is dat de academici hun onderzoekslijn uit het thuisland kunnen voortzetten.

Initiatiefnemers

De pilot is ontwikkeld in samenspraak met De Jonge Akademie, de KNAW en het UAF. In 2020 volgt de derde en laatste ronde van de pilot ‘Hestia-Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap’ worden gelanceerd.

Hier lees je meer over de pilot ‘Hestia-Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap’.


Deel dit artikel: