Negen gevluchte wetenschappers zetten hun academische carrière voort

Tandheelkunde_sblanchard

Gevluchte wetenschappers lopen vaak tegen allerlei obstakels aan wanneer ze hun academische loopbaan verder willen voortzetten in Nederland. Door de NWO-pilot ‘Hestia-Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap’ kunnen opnieuw negen gevluchte academici hun wetenschappelijke carrière voortzetten in Nederland. Onlangs vertelde één van de wetenschappers zijn verhaal in de NRC, zie dit interview.

In 2018 startte NWO de pilot ‘Hestia-Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap’. Met het programma maakt NWO financiering mogelijk van een aanstelling voor academici die uit hun vaderland gevlucht zijn en hier hun wetenschappelijke carrière willen voortzetten. De academici die via het project een aanstelling krijgen bouwen een netwerk op, vinden aansluiting bij Nederlandse onderzoeksprojecten en vergroten hun kennis en vaardigheden. Het uiteindelijke doel is dat de academici hun onderzoekslijn uit het thuisland kunnen voortzetten.

Initiatiefnemers

De pilot is ontwikkeld in samenspraak met De Jonge Akademie, de KNAW en het UAF. In 2020 volgt de derde en laatste ronde van de pilot ‘Hestia-Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap’ worden gelanceerd.

Hier lees je meer over de pilot ‘Hestia-Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap’.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X