<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1" />

Het Nederlands Studenten Orkest zet zich opnieuw in voor het UAF!

Auteur:Anouk Vermeer
Datum:1. 9. 2020
Leestijd:1 minuten

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) gaat in februari 2020 voor de 68e keer op tournee. Na tien intensieve repetitiedagen toert het orkest door binnen- en buitenland langs dertien concertzalen. Ruim honderd getalenteerde studenten spelen mee in dit orkest. Zij leggen in februari hun studie stil om te musiceren op hoog niveau. Dit jaar toert het NSO met het concertthema ‘Extase’.

Samenwerking NSO en UAF

Ook dit jaar wordt er tijdens de concerten van het NSO weer gecollecteerd voor het UAF. Op die manier zet het NSO zich in voor andere studenten, voor wie studeren niet altijd vanzelfsprekend is.

Het UAF begeleidt studenten en professionals op weg naar studie en werk in Nederland. Zo ook de getalenteerde musici Karoun Baghboudarian (cello) en Rani Elias (trompet). In Syrië waren zij bekende muzikanten, maar in Nederland moest het muzikantenechtpaar weer opnieuw naar het conservatorium. In 2019 wonnen zij de UAF Award!

Wil je één van de concerten van het NSO bijwonen? Kijk dan op deze website van het NSO.

 

Foto: NSO


Deel dit artikel: