Negen beurzen voor gevluchte wetenschappers

Negen beurzen voor gevluchte wetenschappers

Er zijn negen beurzen uitgereikt aan gevluchte academici via de NWO-pilot ‘Hestia-Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap’. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, was aanwezig bij de uitreiking en ging in gesprek met de academici en met de betrokken partijen.

UAF-directeur Mardjan Seighali sprak de aanwezigen toe: “Onderwijs en kennis zijn voor het UAF erg belangrijk. Ze bieden je de kans om jezelf te ontplooien. Om ook in Nederland te kunnen laten zien wie je bent en wat je kunt. Ik ben dan ook heel blij en trots dat NWO een programma heeft voor gevluchte wetenschappers.”

Onderzoeken

Met deze beurs krijgen de wetenschappers een aanstelling als junior of senior onderzoeker bij uiteenlopende onderzoeksprojecten. Zo gaat er een academici onderzoek doen naar hoe ouders via genen en omgeving de gezondheid van hun kinderen beïnvloeden. Een ander doet onderzoek naar de bijdrage van buurt- en gemeenschapsinitiatieven bij de integratie en arbeidsmarktparticipatie van vluchtelingen.

Voortzetten en opbouwen

Vorig jaar werden er via dit programma ook al twaalf beurzen uitgereikt. De academici die een beurs ontvangen kunnen hun wetenschappelijke carrière voortzetten, een netwerk opbouwen, aansluiting vinden bij Nederlandse onderzoeksprojecten en hun kennis en vaardigheden vergroten. Het uiteindelijke doel is dat zij hun onderzoekslijn uit het thuisland weer oppakken. Deze NWO-pilot is ontwikkeld in samenspraak met De Jonge Akademie, de KNAW en het UAF.

 

Fotografie: Peter van Beek

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X