Mbo-leerwerktraject Stedin krijgt vervolg

Mbo-leerwerktraject Stedin krijgt vervolg

Komend voorjaar start de tweede groep statushouders met een leerwerktraject voor elektromonteurs in de regio Rotterdam. Dit traject biedt uitzicht op een vaste baan bij netbeheerder Stedin. Alle deelnemers van vorig jaar hebben nu een werkcontract en gaan verder met hun opleiding.

Woordvoerder Franc de Korte: ‘We zijn erg tevreden over de resultaten van afgelopen jaar. Het enthousiasme van onze eerste groep statushouders is aanstekelijk. Daarom hebben we besloten te investeren in een tweede groep.’ Het leerwerktraject is een initiatief van Stedin, Werk en Vakmanschap en het UAF.

In mei 2019 starten de deelnemers met een voortraject van vier maanden waarin zij werken aan hun Nederlands, vaktaal en praktische vaardigheden. Wie dit succesvol doorloopt, start in september met de BBL opleiding Eerste Monteur Laag- en Middenspanningsdistributie (mbo 3). Deze opleiding is een combinatie van werken en leren; de deelnemers krijgen een arbeidscontract voor vijf dagen per week.

 

Foto: Stedin

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X