Hbo-voortraject voor technici in regio Rotterdam uitgebreid

Begin deze week zijn 26 vluchtelingen met een (bouw-)technische achtergrond via het UAF gestart met een hbo-voortraject voor een associate degree (ad). Dit is ruim een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen 12 deelnemers van start gingen. Negen van hen startten na bemiddeling van het UAF met een stage, twee kozen een andere route en vonden op eigen kracht een betaalde baan.

In zes maanden tijd bereiden de deelnemers zich voor op het ad-traject. Zij kiezen hierbij voor de richtingen: integraal bouwmanagement (70%), engineering (15%) en maintenance & mechanics (15%). De deelnemers werken toe naar Staatsexamen II en verbeteren hun vaktaal en communicatieve vaardigheden op de werkvloer. Ook krijgen zij een basiscursus Revit en de mogelijkheid om het VCA-examen af te leggen (gericht op veiligheid op de werkplek).

Chantal van der Putten van de Rotterdam Academy: ‘Dit is alweer de vierde groep en de deelnemers zijn erg gemotiveerd. De groep is groter dan vorig jaar en we hebben het traject uitgebreid met meer specialisaties. De intakeprocedure was dit keer strakker. Het idee is dat de kandidaten het hele traject doorlopen en niet stoppen met de opleiding als ze een baan hebben gekregen, zoals eerder wel eens gebeurde. Ik heb er veel vertrouwen in dat dit vruchten afwerpt en zie dat de technici er zin in hebben en goed weten welke kant ze op willen.’

Samenwerkingspartners

Het voortraject wordt gefinancierd door de Rotterdam Academy (onderdeel van Hogeschool Rotterdam), het UAF en VSBfonds. Andere betrokkenen zijn taalinstituut Berlitz en bedrijven in de technische sector.

Meer informatie

Zoekt uw bedrijf gemotiveerde BIM-modelleurs, werkvoorbereiders, proces operators of engineers? Ziet u mogelijkheden voor stage- of werkplekken vanaf september 2019? Neem dan contact op met Wout Smeets (w.smeets@uaf.nl) bij het UAF.

 

Fotografie: Michiel van Rossum

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X