Nederlands Studenten Orkest zamelt geld in voor vluchtelingen

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) toert in februari voor de 67e keer langs de mooiste concertzalen. Het orkest bestaat uit ruim honderd getalenteerde studenten uit het hele land. In februari leggen zij hun studie stil om te musiceren op hoog niveau. Na een intensieve repetitieperiode geeft het NSO 12 concerten in binnen- en buitenland, met als climax het afsluitende concert in het Concertgebouw in Amsterdam.

Thema: Overwin!

Veel studenten ervaren een grote studiedruk. ‘Overwin’ is een aanmoediging naar deze studenten: wees niet bang en houd je sterk! Daarnaast is het een aanmoediging voor het leven: overwin jezelf, durf te dromen!

In het programma van NSO 2019 komt het thema ‘Overwin’ ook terug. De opdrachtcomponist Hawar Tawfiq heeft als Koerdische vluchteling een zeer zware strijd moeten leveren om een nieuw leven te kunnen opbouwen in Nederland. In die periode kreeg hij begeleiding en financiële steun van het UAF, wat eraan heeft bijgedragen dat Hawar zijn talenten verder kon ontwikkelen. Nu is de cirkel rond en werkt het NSO samen met een talentvolle componist die is ondersteund door het UAF, een goed doel waar het studentenorkest al vele jaren geld voor inzamelt.

Wil je een concert bijwonen? Meer informatie over de tournee staat op www.nso.nl.

 

Foto: NSO

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X