Massale oproep aan kabinet voor opvang vluchtelingenkinderen uit Griekenland

Meer dan 100 (oud-)politici, hulporganisaties, wetenschappers, artsen, vertegenwoordigers van kerken en moskeeën, gemeenten en prominenten doen gezamenlijk een oproep aan het kabinet om alleenstaande kinderen uit de Griekse vluchtelingenkampen te evacueren. Al 11 Europese landen doen mee en de eerste kinderen zijn inmiddels gearriveerd in Luxemburg en Duitsland. Nederland mag niet achterblijven.

Het UAF ondersteunt dit initiatief en is medeondertekenaar. UAF-directeur Mardjan Seighali: ‘De situatie op de Griekse eilanden is mensonterend. Het raakt mij diep als ik zie hoe mensen daar al zo lang bezig zijn met overleven. Met de coronacrisis erbij wordt het alleen maar erger. We zijn aan deze mensen en aan onszelf verplicht om nú te handelen.’

Bekijk hier het manifest: Oproep aan kabinet

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X