Lastige barrières voor gevluchte zorgprofessionals

Gevluchte zorgprofessionals die in Nederland aan het werk willen, lopen vaak vast in lange procedures. In de praktijk duurt het zo’n vier of vijf jaar voordat ze aan de slag kunnen. Hierdoor wordt kennis en talent verspild. Magazine Arts en Auto besteedde hier onlangs aandacht aan en interviewde o.a. UAF-directeur Mardjan Seighali en de arts en ervaringsdeskundige Rami Alfaouri.

Rami (uit Syrië), werkzaam als arts-assistent cardiologie in het Radboud UMC in Nijmegen: ‘Het traject zelf is niet alleen ingewikkeld, maar gevluchte artsen missen ook belangrijke informatie, bijvoorbeeld over de arbeidsmarkt voor artsen in Nederland. Je bent eigenlijk steeds op zoek naar de weg van de minste weerstand. Dat zou makkelijker moeten kunnen.’

Het UAF zet zich samen met andere organisaties in om de begeleiding van gevluchte zorgprofessionals structureel te verbeteren. We namen het initiatief voor een rondetafelgesprek onder leiding van Pauline Meurs, waaraan Ministerie VWS, CBGV en de VvAA deelnamen. We hebben iets in gang gezet.

Ben je zelf zorgprofessional en wil je inzetten als mentor van een gevluchte vakgenoot? Klik dan door naar uaf.nl/mentoring

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X