In Arnhem start nieuw hbo-leerwerktraject in de energiesector

In Arnhem start nieuw hbo-leerwerktraject in de energiesector

Begin volgend jaar start in Arnhem een nieuw leerwerktraject op hbo-niveau. Dit is een initiatief van het UAF in samenwerking met de HAN en SEECE (Sustainable Electrical Energy Center of Expertise). Het traject is bedoeld voor technici met een vluchtelingachtergrond die in de energiesector aan de slag willen. Wie het traject succesvol doorloopt, heeft zicht op een erkend Nederlands diploma en een baan in de energiesector.

Waarom zo’n traject?

Voor gevluchte professionals is het vaak niet mogelijk om meteen te starten met een reguliere opleiding in het hoger (beroeps-)onderwijs. Bijvoorbeeld omdat hun diploma lager wordt gewaardeerd, of omdat zij onbekend zijn met het Nederlandse onderwijssysteem en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.
Met dit nieuwe leerwerktraject bereiden de technici zich optimaal voor op leren en werken in de energiesector. Werkgevers tonen grote belangstelling voor het traject, omdat zij de transitie naar duurzame energie veel extra technici nodig hebben.

Looptijd en inhoud

Het lesprogramma start op 27 januari en duurt 2,5 jaar. In het eerste halfjaar krijgen de deelnemers fulltime les op de HAN. Dit is een belangrijke overbruggings- en gewenningsperiode, waarin zij zich voorbereiden op een reguliere associate degree-opleiding. De AD-opleiding duurt twee jaar. Tijdens de opleiding krijgen de technici één dag per week les. Daarnaast werken zij vier dagen per week (betaald) bij een (energie)bedrijf.

Rol van het UAF

Het UAF kon dit initiatief van de grond tillen dankzij financiële steun van VSBfonds (zie ook: Leren en werken in de techniek in Rotterdam) en de Provincie Gelderland. Wie wil meedoen met het traject moet bij het UAF zijn aangesloten. Tijdens het voortraject kunnen deelnemers rekenen op (financiële) steun en begeleiding van het UAF. Ook adviseren we werkgevers in dit traject over de begeleiding die zij bieden op de werkvloer.

Meer informatie en aanmelden

Ben je of ken je iemand voor wie dit interessant is? Aanmelden kan tot 16 december. Kijk hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Of meld je aan voor de informatiebijeenkomst op 12 december op de HAN campus in Arnhem via talencentrum@han.nl.

 

Fotografie: HAN

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X