Hestia-beurzen voor tien gevluchte wetenschappers

Wetenschapper

Waardevolle kennis en kunde van gevluchte wetenschappers dreigt verloren te gaan, terwijl zij de wetenschap en samenleving juist kunnen verrijken. De Hestia-beurs is een impuls om mee te draaien in de academische sector en geeft de kans aan gevluchte wetenschappers om hun wetenschappelijke ambities en carrière in Nederland voort te zetten.

Met de Hestia-beurzen biedt de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) deze academici aansluiting bij lopende Nederlandse onderzoeksprojecten, om een netwerk op te bouwen en om hun kennis en vaardigheden te vergroten. Deze maand werden er weer tien beurzen uitgereikt. Hiermee kunnen de wetenschappers hun onderzoeksvoorstel gaan uitvoeren met de aan hen gekoppelde universiteit en supervisor.

Het UAF is, sinds de start van Hestia in 2018, nauw betrokken bij het programma en begeleidt de deelnemers. Het programma is ontwikkeld in samenspraak met De Jonge Akademie en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Meer informatie: https://www.nwo.nl/onderzoeksprogrammas/hestia-impuls-voor-vluchtelingen-in-de-wetenschap

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X