Brief Kamerdebat: Toegang tot onderwijs voor vluchtelingen

Het UAF en de onderwijskoepels MBO Raad, Vereniging Hogescholen en Universiteiten van Nederland vragen Tweede Kamerwoordvoerders voor het debat op 30 november om aandacht voor vluchtelingen voor wie onderwijs in Nederland niet vanzelfsprekend is.

Wij vinden dat het kabinet moet zorgen voor voldoende publieke middelen en bijbehorende financiering om alle vluchtelingen in een vroeg stadium een passend onderwijs- of taaltraject aan te bieden dat zo snel mogelijk leidt naar reguliere opleidingen.

Duurzame plek op de arbeidsmarkt

Opleiding geeft de beste garantie op snelle integratie en het vinden van een passende en duurzame plek op de Nederlandse arbeidsmarkt. Bovendien ontbreekt een landelijk dekkend aanbod voor de onderwijsroute. De inburgeraar wordt hier op dit moment de dupe van. Een investering aan de start betaalt zich uit in de toekomst.

Lees de gezamenlijke brief (PDF)

Talent mag niet verloren gaan

Geef gevluchte studenten en professionals de kans zich te ontwikkelen. Met jouw donatie maak jij voor hen een wereld van verschil. 

Help jij vluchtelingen op weg?

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X