BDO’ers zetten zich in als mentor van gevluchte vakgenoten

Samen kom je verder! Accenture doet mee met mentoring

Vijftien medewerkers van BDO, een groot internationaal accountancy- en adviesbureau, gaan zich inzetten als mentor van gevluchte vakgenoten. Het doel van de samenwerking tussen BDO en het UAF is om gevluchte professionals te adviseren en ondersteunen op hun weg naar een duurzame plek in de samenleving.

BDO vindt net als het UAF dat investeren in kennis en in menselijk kapitaal voor iedereen van toegevoegde waarde is. Voor gevluchte studenten en professionals die opnieuw van betekenis willen zijn en op eigen benen willen staan, voor een bedrijf dat talentvolle medewerkers aan zich weet te binden en voor de samenleving als geheel.

Het mentoringprogramma biedt alle betrokkenen de mogelijkheid om interessante en waardevolle ervaringen op te doen: je zakelijke netwerk vergroten, sparren met een vakgenoot en elkaars cultuur beter leren kennen.

Geslaagde kick-off

Op vrijdag 19 februari was de – online – kick-off bijeenkomst met alle mentoren en mentees en met vertegenwoordigers van BDO en het UAF. De eerste kennismaking was spannend, maar de deelnemers verheugen zich op de samenwerking. Eén mentee over zijn mentor: ‘He is very resourceful (vrij vertaald: ‘Hij is heel inventief’). Een mentor en mentee over hun kennismaking: ‘We hebben een goed gesprek gevoerd, een paar ideeën gedeeld en we hebben dezelfde master gedaan!’

UAF-begeleiding

Tijdens het mentoringproject kunnen de mentoren en mentees rekenen op praktische tips en adviezen van het UAF, zodat de mentoring succesvol verloopt. Mentoring vormt een vast onderdeel van de dienstverlening van het UAF voor gevluchte studenten en professionals. Jaarlijks vormen en begeleiden we ongeveer 450 mentorkoppels. Niet zelden houden de deelnemers ook na de mentoringperiode contact met elkaar, als vrienden, kennissen of kersverse collega’s.

Fotografie: Jarno Verhoef

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X