Geslaagd en aan de slag als monteur!

Geslaagd en aan de slag als monteur! 

Op 25 februari kregen negen elektromonteurs hun mbo-diploma’s voor Laag- en Middenspanningsdistributie tijdens een heuse drive through-uitreiking. Kleinschalig, coronaproof en toch feestelijk. In mei 2019 zijn ze gestart met een speciaal driejarig opleidingstraject van het UAF, netbeheerder Liander en opleider Temphory. Met dit diploma zetten ze een belangrijke stap vooruit.

Voor de transitie naar duurzame energie is er veel behoefte aan technici. Daarom besloot het energiebedrijf óók te investeren in de opleiding van statushouders met een technische achtergrond. De deelnemers, afkomstig uit Syrië, Iran en Eritrea, zijn geselecteerd door het UAF en opleidingsinstituut Temphory. Gedurende de opleiding konden ze rekenen op onze begeleiding.

De gediplomeerde monteurs gaan nu een jaar lang aan de slag als leerlingmonteur. Ze werken dan onder leiding van een ervaren monteur om het vak in de praktijk te leren. Over een jaar zijn ze klaar om als zelfstandig monteur te werken en komen ze in vaste dienst bij Liander.

Nieuwe opleidingsplaatsen

In het najaar start een nieuwe groep met het leerwerktraject voor elektromonteurs. Er zijn opnieuw tien plekken beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via advies@uaf.nl. We zoeken vooral kandidaten in heel Noord-Holland, Leiden en omgeving en Gelderland, omdat in die regio’s veel banen voor monteurs beschikbaar komen bij netbeheerder Liander.
Van de kandidaten verwachten we dat zij gemotiveerd zijn om als elektromonteur aan de slag te gaan, ervaring hebben in de elektrotechniek en per 1 oktober de Nederlandse taal op B1 niveau beheersen.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X