19 statushouders gestart als trainee bij UWV

130 trainees starten met het traineeship bij UWV om een jaar lang werkervaring op te doen. 19 trainees daarvan zijn talentvolle vluchtelingen die vooraf een schakeltraject van vier maanden hebben gevolgd om zich voor te bereiden op het traineeship. Zo ook Bahlbi, Zahraa, Hala en Muhammet die hun verhaal delen in het magazine van UWV.

Het is voor het eerst dat statushouders de kans krijgen om aan het traineeship mee te doen en daar is het UAF erg verheugd over. Onder hoger opgeleide vluchtelingen is namelijk veel behoefte aan dit soort relatief korte en duurzame routes naar werk, waarbij onderwijs en werk worden gecombineerd. Voor de werving van deze statushouders en expertise over de begeleiding van statushouders werkt UWV samen met het UAF. De managers van de trainees kregen bijvoorbeeld praktische adviezen over het omgaan met diversiteit, culturele verschillen en gerichte begeleiding op de werkvloer. Lees hier meer over het schakeltraject en de samenwerking met het UWV.

Over het traineeship

UWV biedt voor de zevende keer op rij een traineeship aan voor recent afgestudeerden. Zij krijgen een jaar lang een maatschappelijke opdracht binnen de sociale zekerheid. Voor veel trainees is dit traineeship hun eerste werkervaring na een hbo- of wo-studie. Daarom speelt persoonlijke ontwikkeling een grote rol gedurende het jaar.  Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Sociale Verzekeringsbank: ook daar gaan 8 trainees aan de slag.

Guus van Weelden, lid Raad van Bestuur bij UWV: ‘Trainees zijn ontzettend waardevol. Zij verrijken de organisatie met nieuwe kennis, energie en verwondering.’

De traineeplekken zijn allemaal verschillend. De ene trainee komt terecht op een beleidsafdeling op het hoofdkantoor in Amsterdam, de andere gaat aan de slag om werkzoekenden in een regio te helpen een baan te vinden. Een aantal trainees gaan aan de slag in het project Heldere Taal om beslissingen op bezwaren begrijpelijker te maken voor klanten. De trainees hebben diverse achtergronden: van rechten, psychologie, communicatiewetenschap, politicologie, HRM tot sociaal pedagogische hulpverlening.

 

Foto: UWV

Misschien vind je dit ook interessant

Zorgdag 2024

UAF Zorgdag opnieuw druk bezocht

Voor gevluchte zorgprofessionals die bezig zijn om hun BIG-registratie te behalen, zodat zij hun vak (opnieuw) kunnen uitoefenen, organiseert het UAF jaarlijks een Zorgdag. Op zaterdag 23 maart werd

Lees verder »

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X