Oriëntatiejaar voor mbo4 en hbo zorgopleidingen

Het oriëntatietraject Zorg is een unieke kans! Je krijgt intensieve taallessen en leert medisch Nederlands. Met stages doe je werkervaring op en oriënteer je
je op de zorgsector. Zo ontdek je of een baan in de zorg bij jou past en heb je meteen een goede ingang bij verschillende organisaties.

Afhankelijk van je vooropleiding, kun je daarna starten met een mbo-4 of hbo-opleiding in de zorg of bereid je je voor op de BIG-procedure om direct te kunnen werken. Je ontdekt in dit oriëntatietraject wat de kortste route is en wat het beste bij je past!

‘Ik had niet verwacht dat het zo’n mooi beroep is’
Nazila

Inhoud van het oriëntatiejaar

Tijdens het oriëntatiejaar ga je intensief aan de slag met taallessen op B2-niveau voor HBO en B1+ niveau voor MBO-studies, leer je communiceren op de werkvloer, volg je vakinhoudelijke lessen – zoals een inleiding op ziekten en oorzaken – en doe je basisvaardigheden op. 

Vervolgens loop je stage bij een ziekenhuis of de wijkzorg. Je krijgt hierbij stagebegeleiding van een docent. Ook heb je wekelijks een terugkomdag op school om ervaringen te delen met je klasgenoten. 

Start traject

Februari 2023

Doelgroep en toelatingseisen

Ben jij gemotiveerd om in de zorg aan de slag te gaan? Dan is je Nederlandse taalniveau voor de mbo- opleidingen(afgerond) B1 en voor de hbo-opleidingen (bijna) B2. Daarnaast moet je een (aantoonbare) vooropleiding hebben die je toegang geeft tot het mbo of hbo én toestemming hebben van de gemeente om dit oriëntatiejaar met behoud van jouw uitkering te volgen.

Interesse?

Bekijk de flyer en meld je aan voor de informatiebijeenkomst op maandag 12 december 2022! Stuur een mail naar indezorg@uaf.nl. Schrijf in het onderwerp van de mail: ‘aanmelding informatiebijeenkomst oriëntatietraject Zorg’.