Een eerlijke kans en erkende kwaliteiten

Lara de Brito

Iedereen verdient een kans om zijn of haar talenten te benutten, dat geldt vanzelfsprekend ook voor voormalige vluchtelingen. Ikzelf ben ook een ‘nieuwe Nederlander’, mijn ouders zijn van Portugese afkomst en ik ben geboren en opgegroeid in Mozambique. Op mijn veertiende ben ik naar Nederland gekomen.

Ik heb dus zelf ervaren hoe het is om in een nieuw land een leven op te bouwen. En hoe prettig het is om een eerlijke kans te krijgen, dat je kwaliteiten erkend worden en dat je daarmee uiteindelijk kunt bijdragen aan de maatschappij waar je onderdeel van uitmaakt.

Wageningen is een kleine, internationale stad met veel zorg voor haar inwoners. We willen al onze inwoners helpen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven, op een prettige manier. Veel vluchtelingen hebben in hun land van herkomst een goede opleiding gevolgd. Die opleiding is hier vaak niet geldig waardoor aanvullende studie nodig is. Of vluchtelingen hebben wel degelijk de capaciteiten om te studeren, maar door omstandigheden was dat niet mogelijk in hun land van herkomst.

Hoe zonde zou het zijn om deze mensen niet de kans te bieden om hun talenten te benutten. Dankzij de samenwerking die wij zijn aangegaan met het UAF, kunnen we deze groep nu wél deze kans bieden. Daar ben ik zeer content mee als wethouder Asiel en Onderwijs en als voorvechter van mensenrechten in z’n algemeen.

Talentvolle Wageningse statushouders krijgen bij het UAF de begeleiding die ze nodig hebben om de juiste stappen te zetten. Ze kunnen een studie volgen zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor hun uitkering. Ik heb alle vertrouwen in de begeleiding die de medewerkers van het UAF gaan bieden aan onze statushouders.

Die persoonlijke, mensgerichte benadering met aandacht voor de individuele kwaliteiten, gaat van groot belang zijn voor de deelnemers. Ik zie uit naar de mooie resultaten van onze samenwerking met het UAF.

Lara de Brito, wethouder in de gemeente Wageningen met o.a. Asiel en Onderwijs in haar portefeuille

 

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X