Mardjan Seighali: ‘Een mens is een verzameling van veel talenten’

De alleenstaande moeder worstelde met haar gezondheid en de zorg voor haar kind. Soms was ze wanhopig; door haar taalachterstand kon ze nergens aan de slag. Altijd was ze gemotiveerd; ze wilde economisch zelfredzaam zijn en apothekersassistente worden. Hiervoor was een leerwerkplek nodig waar ze naast haar mbo-opleiding werkervaring kon opdoen. Maar niemand durfde het aan.

Ook mijn collega’s worstelden met haar gedrevenheid enerzijds en haar gebrekkige vooruitgang anderzijds. Ze vroeg het uiterste van haar UAF-begeleiders, die zich maximaal voor haar inzetten. Toch namen ze afscheid van elkaar, want steun van het UAF is niet onvoorwaardelijk. Ze kreeg adviezen om zelf verder te komen. Gemotiveerd  verbeterde ze haar taalniveau. Met de werkgevers die ze vanuit het UAF aangedragen kreeg, nam ze wederom contact op en solliciteerde. Met succes, ze kan beginnen!

De weg van ontwikkeling kent veel hobbels en worsteling, zowel bij onze studenten als bij onze begeleiders. We willen het beste uit onze studenten halen. Dat vraagt doorzettingsvermogen en vastberadenheid.

We zijn blij dat het UAF heeft gekozen ook mbo-studenten een kans te geven en blijven werkgevers oproepen mensen niet te beoordelen op taalvaardigheid alleen. Een mens is een verzameling van veel talenten. Hij heeft alleen een podium nodig om ze te laten zien.

Foto: Venus Veldhoen

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X