Wij hopen dat je genoten hebt van Het Nederlands Studenten Orkest!
Muziek gaat rechtstreeks naar het hart
Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) zet zich in voor studenten voor wie studeren niet altijd vanzelfsprekend is. Het NSO collecteert daarom bij de concerten voor het UAF. Het NSO is trots met haar orkestleden en concertbezoekers iets te kunnen betekenen voor andere studenten.
Jaarlijks begeleidt het UAF gemiddeld 3.800 vluchtelingen in loopbaan ondersteunende trajecten. Ook musici moeten vaak vluchten, waaronder getalenteerde musici zoals Karoun Baghboudarian en Rani Elias.
Wil jij ook vluchtelingen op weg helpen? Met jouw gift kan een vluchteling zijn of haar talent inzetten in Nederland.
Muziek gaat rechtstreeks naar het hart
Beroepsmusici Karoun (cello) en Rani (trompet) waren beroemd in Syrië en moesten hier helemaal opnieuw beginnen. Dat was moeilijk, maar het lukte. Nu dragen zij hier bij aan de kunst- en cultuursector. Dat doen ze met een enorme inzet én op een vernieuwende manier. Daarom wonnen ze in 2019 de UAF Award. Rani: ‘Muziek gaat rechtstreeks naar het hart. Ik geloof dat het ons zelfs heeft geholpen om de UAF-Award te winnen. Alle kandidaten waren indrukwekkend, maar muziek spreekt tot de verbeelding. Het is een krachtig instrument.’
Rani: ‘Muziek gaat rechtstreeks naar het hart en spreekt tot de verbeelding. Het is een krachtig instrument.
Over het UAF
Het begon in 1948, toen een studentenopstand in Praag hard werd neergeslagen. Een groep van vijftig Tsjechische studenten en docenten vluchtte naar Nederland. Op initiatief van de Nederlandse universiteiten kregen zij de kans om hun studie in Nederland voort te zetten.
Dat was het begin van het UAF. Ruim 75 jaar later ondersteunen en begeleiden we, in samenwerking met donateurs, bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen, jaarlijks zo’n vierduizend gevluchte studenten en professionals. Samen geven we kennis en talent de ruimte.