Zes muziekstudenten treden op in Utrecht

Auteur:Jasper Vink
Datum:11. 5. 2019
Leestijd:2 minuten

In samenwerking met het Muzieklokaal in Utrecht verzorgen we, net als vorig seizoen, weer drie muzikale donderdagavonden. Het UAF begeleidt diverse muzikanten die afkomstig zijn uit Syrië, Iran, Armenië, China. Zij volgen een opleiding op een conservatorium, als instrumentalist of zanger. In november bieden we zes van hem een podium in Utrecht en kun je  zien en horen welke muzikale talenten zij hebben. De muzikanten geven zelf een toelichting op de muziek die ze spelen.

Op donderdagavond 14 november speelt pianist Mkhitar Ghazaryan (zie foto). Hij studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en deed het laatste jaar van zijn bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam. In Den Haag kreeg hij onder andere les van docent Ellen Corver en in Amsterdam van Frank Peters. Mkhitar kwam in april 2011 uit Armenië naar Nederland en sinds dien (her)ondekten mensen zijn talent. Zijn ervaring is dat muziek overal te horen is: in de stilte, in de wind, wanneer vogels zingen en in nog veel meer!

Na de pauze spelen Karam Shebat (zang en gitaar), afkomstig uit Syrië, en Jessey Arapoglou uit Griekeland. Karam en Jessey laten hun culturele achtergrond en inspiratiebronnen terugkomen in hun muziek. Dit leidt tot een dynamische performance waarin onder meer Flamenco, Reggaeton en een variatie aan Spaanse en Arabische muziek samenkomen.
Dansen kan Karam trouwens ook erg goed. In het voorjaar is Karam samen met Caitlin Weyhenke Nederlands Kampioen salsadansen geworden.

Welkom!

Data: 14, 21 en 28 november
Aanvang: 20.30 uur
Meer informatie: zie de Agenda van het Muzieklokaal

 

De begeleiding van muziekstudenten op diverse conservatoria in Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door het Dorrie Stoop Fonds.


Deel dit artikel: