Rotterdam wil kennis en ervaring vluchtelingen benutten

Rotterdam wil kennis en ervaring vluchtelingen benutten

De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat de kennis en talenten van hoger opgeleide vluchtelingen tot hun recht komen. Op 8 november ondertekende wethouder Wijbenga (foto) een samenwerkingsovereenkomst met het UAF. De ‘nieuwe Rotterdammers’ krijgen betere begeleiding op weg naar een opleiding of een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Dat is goed nieuws voor hen en voor Rotterdam.

Bert Wijbenga, wethouder Integratie gemeente Rotterdam: ‘Het is zonde als nieuwe Rotterdammers die op zoek zijn naar werk, hun kennis en ervaring niet goed kunnen benutten. Het gebrek aan beheersing van de Nederlandse taal of een buitenlands diploma dat niet erkend wordt staat dit in de weg. Het is belangrijk dat wij vanuit de gemeente daar aandacht voor hebben. Zo dragen we bij aan een betere toekomst voor de statushouder en kan Rotterdam gebruikmaken van dit talent. Een win-winsituatie, waarbij de vluchteling werk vindt wat hij voor vele jaren kan doen.’

Rotterdam en het UAF zetten zich gezamenlijk in voor statushouders die op hbo-niveau of universitair niveau aan de slag willen. Zij kunnen rekenen op begeleiding op maat via het UAF en waar nodig financiële steun. Werkconsulenten van de gemeente Rotterdam bekijken samen met de statushouder of een (kortdurende) opleiding de kansen vergroot op een duurzame uitstroom naar werk.

Samenwerking

Behalve de gemeente Rotterdam en het UAF waren bij de ondertekening veel ketenpartners aanwezig die een rol spelen in het traject van de ‘nieuwe Rotterdammers’: Hogeschool Rotterdam, Erasmus Universiteit, Stedin, Werk en Inkomen. Bedankt voor jullie inspanningen en jullie aanwezigheid!

Lees verder: persbericht gemeente Rotterdam

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X