UAF-Award 2021: stem op jouw uitblinker van het jaar!

UAF-Award 2021 genomineerden met vignet

Zes studenten en professionals met een vluchtelingachtergrond zijn genomineerd voor de UAF-Award 2021. De genomineerden onderscheiden zich door hun studie- en werkprestaties en hun inzet voor de samenleving. Met de verkiezing vraagt het UAF aandacht voor het potentieel en het doorzettingsvermogen van gevluchte studenten en professionals die hier aan hun toekomst werken. Vanaf 11 oktober kan iedereen zijn stem uitbrengen via uaf.nl/stem. Op 4 november wordt bekend gemaakt wie de uitblinker van het jaar is.   

Gevluchte studenten en professionals hebben een lastige startpositie in Nederland en moeten allerlei obstakels overwinnen. Bijvoorbeeld de taalbarrière, een diploma dat niet op waarde wordt geschat en onbekendheid met het onderwijssysteem en de arbeidsmarkt bemoeilijken de toegang tot opleidingen en banen die bij hun talenten passen. Wie ondanks die lastige omstandigheden toch weet te excelleren, is een echte uitblinker.  

Er is veel moed en doorzettingsvermogen om je land te ontvluchten en in een onbekende omgeving opnieuw te beginnen. Dat weet ik uit ervaring. Als je eenmaal veiligheid hebt gevonden, wil je meedoen en laten zien waar je toe in staat bent. Maar niet iedereen krijgt de kans om mee te doen en zijn talent te ontwikkelen. Daar proberen wij verandering in te brengen, samen met werkgevers en onderwijsinstellingen. De genomineerden voor de UAF-Award zijn er het levende bewijs van dat er veel mogelijk is als je wél zo’n kans krijgt.

Zes uitblinkers

De zes genomineerden voor de UAF-Award 2021 vallen op door hun studie- en werkprestaties en hun maatschappelijke inzet. Met de verkiezing wordt in brede zin aandacht gevraagd voor de kennis en talenten die gevluchte studenten en professionals meebrengen.  

Dit zijn de genomineerden: 

  • Gediplomeerde student Management in de Zorg uit Venlo: Denis Kabuye (uit Oeganda, sinds 2014 in Nederland) 
  • Afgestudeerde student Kunsteducatie uit Utrecht: Diana Bachour (uit Syrië, sinds 2017 in Nederland) 
  • Wetenschapper uit Houten: Ghazwan Yaghi (uit Syrië, sinds 2014 in Nederland) 
  • Werktuigbouwkundige uit Heerlen: Khadija Mannan (uit Syrië, sinds 2016 in Nederland) 
  • Medisch onderzoeker uit Zaandam: Mohammed Nuru (uit Eritrea, sinds 2013 in Nederland) 
  • Scheikundedocent uit Hoogeveen: Norhan Alsheik Hidar (uit Syrië, sinds 2014 in Nederland) 

Stem op jouw uitblinker van het jaar!

Vanaf 11 oktober t/m 2 november kan iedereen stemmen op de genomineerden voor de UAF-Award. Alle stemmers bepalen samen met een vakjury wie er wint. De winnaar krijgt een opleidingstraject naar keuze ter waarde van vierduizend euro, mogelijk gemaakt door ICM

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X