Tweede groep gestart met kappersopleiding voor statushouders

Tweede groep gestart met kappersopleiding voor statushouders

Op 26 maart begon de tweede groep deelnemers aan de kappersopleiding voor statushouders van L’Oréal, de Nederlandse Kappersakademie en het UAF. De deelnemers volgen een intensief programma van één jaar, dat resulteert in het diploma Allround hairstylist (vergelijkbaar met mbo niveau 3).

Rakan (Syrië): ‘Toen ik jong was, waren de omstandigheden moeilijk voor mij, want het was oorlog in Syrië. Toen ik naar Nederland kwam wilde ik mijn droom bereiken. Ik wil kapper worden. Dat wil ik heel graag.’ Mardjan Seighali, directeur UAF:’ Het is geweldig dat deelnemers zo hun kennis kunnen verbreden. De een was aardrijkskundelerares, de ander studeerde rechten. Nu maken zij vanuit hun hart de keuze om het kappersvak in te gaan. Dat is een win-win-situatie, voor deze deelnemers en voor de samenleving.’

Bekijk hier de eerste les van de kappers.

Gediplomeerden al aan de slag

In november kreeg de eerste groep kappers het diploma uitgereikt. Zij zetten nu stappen op weg naar een baan en kunnen daarbij rekenen op begeleiding van de betrokken organisaties. Vier kappers hebben inmiddels een baan gevonden en één loopt stage bij een kapsalon. Het streven is om in de loop van het jaar de derde groep deelnemers te starten.

Tien enthousiaste deelnemers samen met Coco-Chloe Aarts van L’Oréal, Nicole Wieman van de Nederlandse Kappersakademie en Mardjan Seighali van het UAF. (Foto: L’Oréal)

 

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X