Tien beurzen voor gevluchte wetenschappers

UAF_Academicus

Tien gevluchte wetenschappers hebben een beurs gekregen vanuit de NWO-pilot ‘Hestia-Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap’. Dit betekent dat zij hun wetenschappelijke carrière weer kunnen voortzetten en hun kwaliteiten kunnen inzetten voor de academische wereld in Nederland.

Onderzoek

Met deze beurs krijgen de wetenschappers een aanstelling als junior of senior onderzoeker bij uiteenlopende onderzoeksprojecten. Eén onderzoek gaat bijvoorbeeld over de verwachtingen van vluchtelingen van Nederlandse artsen. Een ander onderzoek richt zich op de impact van herstelmaatregelen op slachtoffers in Turkije. Een derde onderzoek richt zich op de conservatie van Syrische muziek. 

Voortzetten en opbouwen

De academici die een beurs ontvangen kunnen hun wetenschappelijke carrière voortzetten, een netwerk opbouwen, aansluiting vinden bij Nederlandse onderzoeksprojecten en hun kennis en vaardigheden vergroten. Het uiteindelijke doel is dat zij hun onderzoekslijn uit het thuisland weer oppakken. Deze NWO-pilot is ontwikkeld in samenspraak met De Jonge Akademie, de KNAW en het UAF.

Vorig jaar werden er via dit programma negen beurzen uitgereikt en het jaar daarvoor twaalf. In september 2021 volgt – wegens succes – een vierde ronde en kunnen nieuwe aanvragen worden ingediend bij de NWO.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X