Hoogleraar Tesseltje de Lange treedt toe tot Raad van Toezicht UAF  

Prof. Mr. Tesseltje de Lange

Prof. Mr. Tesseltje de Lange is met ingang van 1 mei jongstleden toegetreden tot de Raad van Toezicht van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Tesseltje is hoogleraar Europees migratierecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. 

Tesseltje is gespecialiseerd in (inter-)nationale en Europese wet- en regelgeving op het gebied van migratie en integratie. Ze heeft toonaangevende onderzoeken en talloze publicaties op haar naam staan en is een veelgevraagd spreker. Zo pleitte ze recent nog voor een vereenvoudiging van regelgeving waarmee wachttijden verkort worden en vluchtelingen eerder een nieuw en menswaardig bestaan in Nederland kunnen opbouwen. Wie iets doet, draagt meer bij dan iemand die niets doet’, is haar credo. 

Maarten van Beek, voorzitter Raad van Toezicht UAF zegt: ‘We zijn ontzettend blij dat Tesseltje is toegetreden tot de Raad van Toezicht. Haar brede kennis, ervaring en zichtbare betrokkenheid bij migratie en het vluchtelingenvraagstuk zijn van grote waarde voor het UAF.  

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X