Sponsorloop Leiden Science Run groot succes

Leiden Science Run groepsfoto

 

Afgelopen jaar werd de Leiden Science Run weer georganiseerd: een sponsorloop waarbij tientallen teams proberen de snelste tijd neer te zetten over een afstand van 20 kilometer. Het evenement wordt georganiseerd door de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden.

Een hele klus, gezien de honderden studenten, alumni en medewerkers van de universiteit die meedoen aan deze hardloopwedstrijd. Dit jaar liep ook een team van het UAF het parcours over het Leiden Bio Science Park.

'De organisatie wil ook laten zien dat niet alle studenten gelijke kansen hebben op onderwijs en vaak voor uitdagingen staan om een studie te kunnen volgen.'

De Leiden Science Run heeft tot doel om mensen te laten bewegen en genieten van een sportieve uitdaging. De organisatie wil ook laten zien dat niet alle studenten gelijke kansen hebben op onderwijs en vaak voor uitdagingen staan om een studie te kunnen volgen. Met deze sponsorloop wil de organisatie bijdragen aan de ondersteuning van vluchteling-studenten en aandacht geven aan het werk van het UAF. Zo wordt duidelijk uitgelegd wat het UAF voor vluchtelingstudenten betekent. En er wordt geld ingezameld. Deelnemers laten zich sponsoren door vrienden, familieleden en collega’s. De totale opbrengsten worden gedoneerd aan het UAF.

Dit jaar werd bijna 10.000 euro opgehaald. Een geweldig bedrag waar de organisatie en alle deelnemende teams trots op mogen zijn! Directeur van het UAF, Fatimazhra Belhirch was aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen.

Het UAF gebruikt de bijdrage van de Leiden Science Run bijvoorbeeld voor taalcursussen, boekengeld, reiskosten voor studie of training voor gevluchte studenten en professionals. Hierdoor krijgen zij de kans om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. De Leiden Science Run draagt bij aan het begrip voor de bijzondere uitdagingen waarmee vluchtelingen-studenten en professionals worden geconfronteerd op weg naar onderwijs en werk. De samenwerking laat zien dat de universitaire gemeenschap solidair en betrokken is bij dit belangrijke maatschappelijke doel.

Talent mag niet verloren gaan

Geef gevluchte studenten en professionals de kans zich te ontwikkelen. Met jouw donatie maak jij voor hen een wereld van verschil. 

Help jij vluchtelingen op weg?

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X