Samenwerking met Kredietbank Nederland voor verstrekken leningen 

uaf_blessing_sblanchard

Per eind 2022 worden de bestaande leningen van het UAF overgenomen door Kredietbank Nederland.

In de samenwerking worden de leningen en alle rechten en plichten uit de overeenkomst overgenomen. Ook nieuwe leningen worden dan uitgegeven door Kredietbank Nederland. Reden hiervoor is de wet- en regelgeving en de benodigde AFM (Autoriteit Financiële Markten) vergunning om kredieten te mogen verstrekken. De financiële ondersteuning van het UAF aan vluchteling studenten- en professionals blijft, hetzij via een andere werkwijze. Leningen worden afgesloten en afgelost bij Kredietbank Nederland in plaats van bij het UAF.  Kredietbank Nederland is een sociale bank met ruim 60 jaar ervaring in het verstrekken van leningen. Deze sociale bank heeft ruime ervaring met het verlenen van kredieten.

Financiële ondersteuning UAF

Het UAF helpt vluchteling studenten- en professionals om geld aan te vragen bij de overheid, bijvoorbeeld studiefinanciering of levenlanglerenkrediet. Daarnaast vullen we aan waar nodig voor kosten die iemand maakt voor zijn of haar professionele ontwikkeling. Bijvoorbeeld collegegeld, taalcursussen, boeken, computers en reiskosten. De kosten die het UAF hiervoor betaalt, betalen cliënten gedeeltelijk of helemaal terug, afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X