Samenwerking met HAN verlengd met drie jaar

Ondertekening_HAN en UAF

Ook in de komende drie jaar biedt de HAN University of Applied Sciences (Arnhem en Nijmegen) goede studiemogelijkheden aan studenten met een vluchtelingachtergrond. Als werkgever wil de HAN divers talent verwelkomen, wat voor alle betrokkenen nieuw perspectief oplevert. Op maandag 5 juli was de feestelijke (online) ondertekening van deze afspraken. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst loopt tot april 2024. 

Gevluchte studenten kunnen vaak niet meteen instromen in het reguliere hoger onderwijs. Bijvoorbeeld door de taalbarrière, onbekendheid met het onderwijssysteem en ontbrekende vakken in het pakket. Daarom biedt de HAN hier ondersteuning bij, zodat een studie op de hogeschool wél haalbaar is. 

Elk jaar doen er zo’n 15 aankomende studenten mee aan het voorbereidende taalschakeljaar bij de HAN. Hiervan stroomt 90% door naar vervolgopleidingen. Ook is er een buddysysteem waarbij studenten met en zonder vluchtelingachtergrond samen optrekken.  

In de komende drie jaar blijven de HAN en het UAF gerichte begeleiding bieden die de kans op studiesucces vergroot. Als werkgever heeft de HAN de intentie uitgesproken om vacatures en stageplekken open te stellen voor divers talent. Het UAF beschikt over een groot netwerk met gevluchte professionals en draagt geschikte kandidaten voor. Ook biedt het UAF de werkgever en de nieuwe werknemer begeleiding aan als zij daar behoefte aan hebben. 

Leerwerktrajecten 

Vorig jaar hebben de HAN en UAF samen met HAN SEECE (expertisecentrum voor duurzame energie) een leerwerktraject opgezet. Hiermee bereiden de studenten zich voor op een Associate Degree  bij de HAN en een baan in de energiesector. Wegens succes is dit traject in 2021 opnieuw aangeboden. 

Vergelijkbare initiatieven zijn in de maak voor de zorgsector en de ICT.  Via deze leerwerktrajecten behalen de deelnemers een Nederlands diploma en starten ze met een betaalde baan in een sector waar personeelskrapte is.

Foto linksonder: Bridget Kievits (namens het college van bestuur van HAN) 

Foto rechtsboven: Mardjan Seighali (directeur UAF) 

Zie ook: Samenwerking HAN en UAF verlengd

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X