Reactie staatssecretaris op pamflet ‘Bied Afghaanse vluchtelingen perspectief’

UAF en HvA_Deelnemers met certificaat

Op 30 augustus 2021 heeft het UAF samen met de MBO Raad en VluchtelingenWerk een pamflet aangeboden. Daarin werd opgeroepen om Afghaanse vluchtelingen bescherming en perspectief te bieden voor een menswaardig bestaan. 

Afgelopen week hebben we een reactie gekregen van de staatssecretaris Justitie en Veiligheid. Het UAF wordt uitgenodigd voor een gesprek met de Directeur Vakontwikkeling en Ondersteuning van het COA.

Op 8 december jl., tijdens een Tweede Kamer debat, heeft de staatssecretaris aangegeven dat het COA onder andere met het UAF bekijkt of er verdere stappen mogelijk zijn op het gebied van scholing. Wij delen graag onze kennis en expertise om zo bij te dragen aan een goede start voor statushouders in en roepen dan ook op:

Bied mensen vanaf het begin perspectief, bijvoorbeeld door toegang te geven tot taal- en beroepsonderwijs. Zo wordt tijdverspilling in (nood)opvanglocaties en asielzoekerscentra voorkomen. We roepen de overheid op om aan te sluiten bij de kwaliteiten van het individu door vroegtijdig in kaart te brengen welke kennis, ervaring en talenten bij statushouders aanwezig zijn. Bied op basis hiervan gerichte begeleiding aan vanuit de gemeente, zodat statushouders daarna kunnen doorstromen naar vervolgonderwijs, leerwerktrajecten of werk op het eigen niveau.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X