Nieuwsuur op bezoek bij leerwerktraject voor monteurs

Nieuwsuur interviewt Mardjan_UAF

Op 15 september besteedde Nieuwsuur aandacht aan arbeidsmarktkansen voor statushouders. Als goed voorbeeld kozen ze het leerwerktraject voor elektromonteurs van Alliander, Temphory en het UAF.

Bekijk hier de uitzending van Nieuwsuur, waarin UAF-directeur Mardjan Seighali aan het woord komt samen met Keyvan, gevlucht uit Iran en nu monteur-in-opleiding: Hoe komen statushouders aan het werk?

 

Slimme routes naar de arbeidsmarkt

Samen met bedrijven en opleidingsinstituten ontwikkelt het UAF slimme routes naar de arbeidsmarkt. Hierbij richten we ons op kraptesectoren waar veel baankansen liggen, zoals de techniek, de zorg en het onderwijs. Zo creëren we een win-win-win-situatie voor talentvolle nieuwkomers (statushouders), werkgevers en de samenleving als geheel.

 

Zie ook: Leerwerktrajecten – UAF

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X