Nieuwe groepen gestart met oriëntatietraject voor bèta-docenten

Nieuwe groepen gestart met oriëntatietraject voor bèta-docenten

Begin september startte alweer de tweede groep deelnemers aan Statushouders voor de Klas, een initiatief van de Gemeente Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en het UAF. De elf deelnemers hadden al ervaring als bèta-docent in het land van herkomst. Nu bereiden zij zich voor op een baan in het voortgezet onderwijs in Amsterdam. Na dit oriëntatiejaar starten ze met de reguliere opleiding voor zij-instromers.

Oók in Zwolle begonnen afgelopen week vijftien bèta-docenten met zo’n voorbereidend traject. Dit is een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland in samenwerking met Hogeschool Windesheim, de provincie Overijssel en het UAF, geïnspireerd door het Amsterdamse project.

Ziet u mogelijkheden voor ‘Statushouders voor de Klas’ in uw regio? Vul het contactformulier in.

 

Foto: Hogeschool van Amsterdam

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X