Mirjam Huisman nieuwe directeur-bestuurder Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF 

Per 1 mei 2024 start Mirjam Huisman als directeur-bestuurder van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Hiervoor was zij lid van de Raad van Bestuur van VluchtelingenWerk Nederland.  

Mirjam Huisman volgt daarmee Fatimazhra Belhirch op die de afgelopen twee jaar onder andere verantwoordelijk was voor de strategische herijking van het UAF waarmee de koers, met een sterke focus op onderwijs en belangenbehartiging, werd aangescherpt.  

Mirjam heeft ruime bestuurlijke ervaring en is bekend met de actuele vraagstukken van mensen op de vlucht. Zij zegt: ‘Het werk van het UAF, is voor gevluchte studenten en professionals van enorme meerwaarde. Ik zie hoe het UAF in hun leven echt het verschil maakt. Ik ben dan ook heel blij dat ik de komende jaren mee mag bouwen aan deze bijzondere organisatie. Ik kijk er naar uit om iedereen die hieraan bijdraagt te ontmoeten’. Ze voegt toe: ‘Bij het UAF komen meerdere belangrijke thema’s uit mijn leven samen: onderwijs, (oud-)vluchtelingen en inclusie. Mijn warm kloppend hart voor vluchtelingen en mijn betrokkenheid als mens neem ik zeker ook mee naar het UAF.’ 

Maarten van Beek, voorzitter van de Raad van Toezicht van het UAF: ‘Nog steeds vluchten mensen voor oorlogen en dictaturen, in allerlei delen van de wereld. Wat het UAF doet voor gevluchte studenten en professionals blijft noodzakelijk en maakt in veel gevallen het verschil, want vooral onderwijs is een belangrijke bouwsteen voor duurzame integratie. Met de komst van Mirjam start een ervaren bestuurder die met ambitie en passie het UAF, in een sterk veranderend speelveld, de komende jaren zal leiden.  

Mirjam Huisman werkte onder andere als Directeur Opvang bij het COA en sinds 2016 in verschillende functies bij VluchtelingenWerk Nederland, waaronder recentelijk als lid van de Raad van Bestuur.  

Over het UAF


Het UAF zet zich in voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals en hun duurzame integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat doen we al meer dan 75 jaar. We behartigen hun belangen, geven advies en bieden begeleiding en financiële steun. Onze kennis en ervaring delen we met onderwijsinstellingen, werkgevers en diverse overheden.   

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X