€900.000,- van Nationale Postcode Loterij voor vluchtelingstudenten

€900.000,- van Nationale Postcode Loterij voor vluchtelingstudenten

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Nationale Postcode Loterij ontving het UAF € 900.000. Een fantastische bijdrage. In 2018 steeg het aantal vluchtelingen dat het UAF begeleidt van 3.373 naar 3.847. Mede dankzij de bijdrage van de Postcode Loterij kan het UAF deze groei opvangen en talentvolle vluchtelingen de mogelijkheid bieden zich in Nederland te ontwikkelen.

De Postcode Loterij maakte bekend dat er een recordbedrag van ruim 370 miljoen euro naar goede doelen gaat. De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De 370,6 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over 117 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

Bekijk hieronder een terugblik op het Goed Geld Gala 2019

foto v.l.n.r.: Peshmerge Morad (winnaar UAF Award 2018), UAF directeur Mardjan Seighali en Caroline Tensen (ambassadrice voor de Postcode Loterij). Fotograaf: Roy Beusker

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X