‘Commissiedebat inburgering en integratie 13 april 2023’

UAF_Eerste lesdag HAN

Op 13 april vindt het commissiedebat over inburgering en integratie plaats en het UAF doet de dringende oproep voor een structurele investering in de onderwijsroute voor inburgeraars en een wettelijke taak voor inburgering voor het publiek bekostigd onderwijs. Het is tijd voor actie.

Het UAF maakt zich, samen met de onderwijskoepels (MBO Raad, Vereniging Hogescholen en Universiteiten van Nederland) hard voor goed (middelbaar en hoger) beroeps- en wetenschappelijk onderwijs voor alle mensen in Nederland. Alle mensen. Iedereen dus, ongeacht op welk moment iemand in Nederland is gekomen, of hier geboren is of niet. Als er nu geen actie wordt ondernomen kunnen we de onderwijsroute na 2025 niet meer aanbieden.

In een brief aan de leden van de Vaste Kamercommissie SZW benadrukken we de kansen, maar ook de belemmeringen die de onderwijskoepels ervaren.

Brief VKSZW namens onderwijskoepels en UAF voor CD 13 april

 

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X