Brief aan Tweede Kamer over onderwijsroute voor inburgeraars

Nationale Ombudsman: Overheid moet inburgeraars beter op weg helpen

Op maandag 22 november bespreekt de Vaste Kamercommissie van SZW de begroting voor het komende jaar. Hierbij gaat het onder andere over het budget voor de onderwijsroute voor inburgeraars. Zes organisaties, waaronder het UAF, hebben in een brief aandacht gevraagd voor vier knelpunten.

Waar gaat het om? De volgende punten zijn van belang om de kennis en talenten van inburgeraars tot bloei te laten komen:

  • Voldoende budget voor de onderwijsroute, ook op de lange termijn.
  • Landelijk dekkend aanbod voor de onderwijsroute, ook in de toekomst.
  • Reiskostenvergoeding voor inburgeraars van en naar onderwijsinstellingen.
  • Taalonderwijs voor jongeren die nog niet in aanmerking komen voor de onderwijsroute, zodat zij hun taalniveau op peil houden.
 
De brief is ondertekend door de VNG, Divosa, VSNU, de Vereniging Hogescholen, de MBO Raad en het UAF. Je kunt hem hier bekijken:
 
 

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X