Nationale Postcode Loterij draagt opnieuw bij aan kansen voor gevluchte studenten en professionals 

Bijdrage nationale postcode loterij

Dat gevluchte studenten en professionals hun toekomst in Nederland kunnen opbouwen, is mede te danken aan de bijdrage die het UAF jaarlijks van de Nationale Postcode Loterij ontvangt. Ook dit jaar kreeg het UAF een substantiële donatie van €900.000. Mede dankzij deze bijdrage, mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Postcode Loterij, kunnen wij kansen bieden aan gevluchte studenten en professionals die via een studie of een traject naar werk hun ambities en toekomstdromen willen realiseren.  

In 2021 had het UAF 3.773 vluchtelingen in begeleiding die samen 4.633 begeleidingsmodules volgden. Zij zijn afkomstig uit tientallen landen, waaronder Syrië, Iran, Turkije, Jemen, Eritrea en Afghanistan. Zo maken we het verschil: 

  • We gaan na welke kennis en kwaliteiten een vluchteling meebrengt en wat ervoor nodig is om die te verzilveren.  
  • We kennen de obstakels waar vluchtelingen in Nederland mee te maken hebben.  
  • We kiezen niet voor de snelste, maar voor de slimste en meest duurzame weg naar werk. 
  • We springen financieel bij waar ‘gaten vallen’ en voegen waarde toe.  
  • We brengen twee werelden bij elkaar en creëren zo een win-winsituatie. 

 

Nog steeds krijgen niet alle vluchtelingen in Nederland de kans om een opleiding te volgen en een baan te vinden die bij hun capaciteiten past. Help ons daarom nóg meer gemotiveerde studenten en professionals te ondersteunen. Kijk op uaf.nl/help-mee voor meer informatie over hoe jij kan meehelpen. 

Totale opbrengst Postcode Loterij 

In 2021 haalde de Postcode Loterij een recordbedrag van ruim 790 miljoen euro op voor een betere wereld. Van de inleg van de ruim 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij gaat 331,9 miljoen euro naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Sinds de oprichting van de Nationale Postcode Loterij in 1989 is, mede dankzij de deelnemers, al € 11,7 miljard geschonken. 

Talent mag niet verloren gaan

Geef gevluchte studenten en professionals de kans zich te ontwikkelen. Met jouw donatie maak jij voor hen een wereld van verschil. 

Help jij vluchtelingen op weg?

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X