Statushouders voor de Klas Amsterdam

In veel grote steden is er een enorm lerarentekort in het basis- en middelbaar onderwijs. De Gemeente Amsterdam en het UAF zoeken nieuwe kandidaten voor een leerwerktraject in het voortgezet onderwijs. Ben je statushouder en wil je graag aan de slag als ICT-, wiskunde-, natuurkunde- of scheikundedocent? Dan is dit oriëntatietraject misschien iets voor jou.

Norhan Alsheikh UAF Award
uaf_nabil_alaydi_sblanchard_lr-2 - Copy

Inhoud van het traject

Het oriëntatietraject bevat taal, beroepshouding en- vorming, vaktaal en Nederlands (twee dagen per week) en praktijkervaring opdoen op een school (twee dagen per week). De deelnemers doen praktijkervaring op als onderwijsassistent en maken kennis met het Nederlandse onderwijssysteem.

Kandidaten die het traject succesvol afronden en Staatsexamen NT2 niveau II halen, komen in aanmerking voor de deeltijd docentenopleiding (drie jaar) of het zij-instroom traject voor docenten of ander maatwerk zoals onderwijsassistent.

Start traject

September 2022

Duur traject

1 jaar

Doelgroep en toelatingseisen

Deelnemers hebben een onderwijsachtergrond in exacte vakken: een Bachelor diploma in land van herkomst. Zij hebben ook taalniveau B1 afgerond. Zie voor aanvullende eisen de flyer.

Enthousiast geworden?
Meld je nu aan voor de informatiebijeenkomst!

Voldoe jij aan de criteria? Heb je interesse om meer te horen over het oriëntatietraject en het onderwijs in Nederland?

Vul het formulier hiernaast in en meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op maandag 4 april.