Mentoring voor zorgprofessionals

Medisch assessment procedure

Als mentor medisch assessment kun je een wereld van verschil maken

Zorgprofessionals die gevlucht zijn, moeten in Nederland een assessmentprocedure doorlopen om weer aan de slag te kunnen in de zorg. Dat is een complex traject. Het UAF biedt hierbij begeleiding en financiële steun.

De ervaring leert dat mentoring een waardevolle aanvulling vormt op deze begeleiding. Een mentor kan mentees helpen ervaring op te doen in de praktijk en kennis laten maken met de Nederlandse zorgcultuur. 

Wil jij aankomende zorgprofessionals verder helpen als mentor medisch assessment?

Vul het formulier in en laat het ons weten! Wij nemen vervolgens contact met je op voor meer informatie. 

Ashuqullah Amin UAF-Award

Welke ondersteuning kan jij bieden?

Als mentor medisch assessment kan jij ondersteunen door bijvoorbeeld patiëntgesprekken te oefenen of te helpen met het invullen van formulieren voor de BIG-registratie. Andere hulpvragen kunnen zijn: hoe doorloop ik de weg naar de BIG-registratie en wat zijn administratieve handelingen die ik hierbij moet verrichten? Hoe kan ik een stageplek vinden om me te oriënteren op werken in Nederland? Maar ook: hoe is de dynamiek in Nederland tussen de zorgprofessional en patiënt en hoe maak ik dit bespreekbaar?

Wat is de tijdsinvestering?

De gevraagde tijdsinvestering van mentoren is 9 maanden, vanwege het vaak lange traject van de BIG-registratie. De regelmaat van afspraken kan door de mentor en mentee samen bepaald worden en is afhankelijk van de beschikbaarheid. Het UAF raadt aan dat de mentor en de mentee eens per 2 weken of eens per week contact met elkaar hebben om vooruitgang te boeken.

De gevluchte zorgprofessionals (mentees) hebben verschillende leeftijden en nationaliteiten en wonen in verschillende delen van het land.

Ja, ik meld mij aan als mentor medisch assessment!

Over het UAF

Vluchtelingen zijn mensen met waardevolle kennis en kwaliteiten. Van echte doeners tot hoogopgeleide denkers. Studenten en professionals die veel kunnen betekenen voor Nederland. Maar… nog steeds lukt het weinig vluchtelingen een opleiding te volgen én een baan te vinden op hun eigen niveau. 

Wij zijn een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van deze gevluchte studenten en professionals. Op slimme en effectieve manieren bieden we vluchtelingen kansen om zich verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van studie en werk. We helpen ze op weg met advies, begeleiding, financiële steun en door de inzet van ons netwerk.

Wil jij het verschil maken?