‘Vluchtelingen met zoveel doorzettingsvermogen, dat zijn precies de mensen die we hier nodig hebben!’

‘Vluchtelingen met zoveel doorzettingsvermogen, dat zijn precies de mensen die we hier nodig hebben!’

Han van Dobben is gepensioneerd onderzoeker bij Wageningen Environmental Research (Alterra) en is al decennialang enthousiast UAF-donateur.

‘Ik ben zelf met gemak door mijn studie gerold. Mijn vader betaalde het collegegeld en door allerlei klussen op te pakken, voorzag ik in mijn eigen onderhoud. Na mijn studie kwam ik relatief makkelijk aan een baan.

Vluchtelingen hebben dat voordeel niet. Zij spreken de taal niet, ze moeten de Nederlandse cultuur leren kennen. Maar ik zie dat zij hun problemen en achterstanden overwinnen met steun van het UAF. Ze komen door hun studie en werk verder in hun leven. Dat vind ik geweldig.

De vluchtelingen die het UAF ondersteunt, vind ik bewonderenswaardig. Zelfs na hun afstuderen moeten ze zich invechten op de arbeidsmarkt. Daarom vind ik dat zij wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vluchtelingen met zóveel drive en doorzettingsvermogen, dat zijn precies de mensen die we hier nodig hebben!’

Wilt u ook een vluchteling een steuntje in de rug geven? Klik hier en kijk wat u kunt betekenen!

 

Foto: Han van Dobben

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X