Jannelieke Aalstein: ‘In kleine stapjes naar een mooiere toekomst’

Jannelieke Aalstein: 'In kleine stapjes naar een mooiere toekomst'

Van jongs af aan kreeg ik het thuis met de paplepel ingegoten: ’ieder mens is in de kern verantwoordelijk voor zijn of haar eigen geluk. Dus doe altijd goed je best en benut je potentie. Maar echt gelukkig word je, door te delen wat je hebt, anderen te helpen en waar mogelijk kansen voor hen te creëren.’ En zo is het volgens mij ook.

Iemand die niet in Nederland geboren is moet zich net zo welkom voelen als ik en hij/zij moet evenveel rechten hebben om in de samenleving te participeren.

Paulo Coelho schreef ooit: ’Freedom is not the absence of commitments, but the ability to choose and commit yourself to what is best for you (and society).’ Daar sluit ik me graag bij aan.

Iedereen verdient de kans en de keuzevrijheid, door hard werken iets van zijn of haar leven te maken. Of dat een succes wordt, mag nooit alleen maar afhangen van het land waar je geboren bent of de mensen die je kent.

Dat het in werkelijkheid niet altijd makkelijk gaat, is ook helder. Maar mens voor mens kunnen we wel besluiten dat we dat willen veranderen. De tag line van mijn thuisstad Rotterdam sluit prachtig aan bij de ambities die ik als Rotterdammer zelf heb: Make It Happen! Voor jezelf én voor anderen.

In kleine stapjes kunnen we de toekomst samen mooier maken. Door iedereen met goede wil, drive en de ambitie om mee te doen, ook daadwerkelijk de kans daartoe te bieden. Daarom vind ik het fijn dat ik mijn eigen netwerk open kan stellen voor medewerkers van het UAF. Ik koppel hen graag aan grote Rotterdamse werkgevers, bijvoorbeeld in de medische hoek.

Samen brengen we nieuwe connecties tot stand tussen hoger opgeleide vluchtelingen en hun mogelijke toekomstige stageadressen of werkgevers. Zo bouwen we aan een menswaardig bestaan voor iedereen én aan echt toekomstbestendige steden.

Jannelieke Aalstein
Adjunct Directeur bij Rotterdam Partners

Foto: Willem de Kam

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X