<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Hulp bij medische assesments - UAF

Hulp bij medische assesments

Auteur:Redactie UAF
Datum:2. 25. 2018
Leestijd:2 minuten

Had jij in jouw land van herkomst een medisch beroep zoals arts, tandarts, apotheker of verpleegkundige en wil jij dat beroep in Nederland weer uitoefenen? Het UAF denkt met je mee hoe jij dit doel weer kunt bereiken.

BIG-registratie: Bevoegdheid zorgverleners

Arts, tandarts, apotheker, fysiotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog,  psychotherapeut, verpleegkundige en verloskundige zijn voorbeelden van beschermde beroepstitels in Nederland. Om in deze beroepen te mogen werken, moet je zijn geregistreerd in het BIG register.

Kijk op www.bigregister.nl.voor een volledige lijst van de beschermde beroepen en voor meer informatie.

Assessment Procedure

Om ingeschreven te kunnen worden in het BIG register moet jouw (vak-)kennis en kunde voldoen aan Nederlandse eisen. Om dit vast te stellen of om in kaart te brengen wat je nog moet doen om dit zo te krijgen, moet je een assessment procedure doorlopen.

Zo’n assessment is intensief en het kan ingewikkeld zijn om de juiste informatie hierover te vinden. Onze trajectbegeleiders weten veel over deze assessment procedure. Ze geven je inzicht in de stappen die je moet volgen. Ze geven je ook praktische tips waarmee je jouw kansen op succes vergroot. Het UAF heeft geleerd dat je de afzonderlijke stappen van het traject echt moet nemen om het assessment goed te doorlopen. Na deze stappen moet jij je uiteindelijk kunnen registreren in het BIG register en kun je weer werken in jouw beroep.

Je werkt met het UAF onder andere aan het verbeteren van je Nederlandse (medische) taal en je loopt stage om ervaring op te doen in de Nederlandse gezondheidszorg.

Via de links hieronder vind je meer gedetailleerde informatie over hoe wij je helpen met de verschillende medische assessments.

Mentor

Als je daar behoefte aan hebt, brengen we je in contact met een Nederlandse vakgenoot of een werkgever in de zorgsector. Meer over het vinden van een mentor vind je hier.

Ook interessant

Naar actueel overzicht
10. 3. 2019

Stappenplan voor gediplomeerde tandartsen van buiten de EU

Lees meer
10. 3. 2019

Stappenplan voor gediplomeerde farmaceuten/apothekers van buiten de EU

Lees meer

Ook interessant

Naar actueel overzicht
11. 8. 2019

Stappenplan voor gediplomeerde artsen van buiten de EU

Lees meer
2. 25. 2020

Stappenplan voor gediplomeerde MBO / HBO zorgberoepen

Lees meer

Deel dit artikel: